Vanaf €50,00 géén verzendkosten, anders €6,75

Vragen over de maten dekbed en dekbedovertrek

We vertellen hier iets over de maten van een dekbed met name over de de lengtemaat 220 cm en wanneer u het beste uw dekbed kunt vervangen.

Wij hebben in de jaren dat Sofiben op de markt is, heel veel vragen gekregen over de maten van dekbedovertrekken, met name over de lengtemaat  220 cm

In de beginjaren van de dekbedden, werden ze op een lengte van 200 cm gemaakt. De mensen waren kleiner. De behoefte om ze langer te maken was niet nodig. Maar in de loop van de jaren zijn de mensen langer geworden en kwam er een oproep om de dekbedovertrekken langer te maken, zodat ook de lange mens heerlijk onder een dekbed kon liggen, zonder dat hij of zij bij het optrekken van het dekbed koude voeten had en andersom het dekbed niet lekker in de nek kon duwen.

We zien nu een trend dat bij aankoop van een dekbed de meeste mensen voor 220 lengte kiezen zowel de korte en lange mensen vinden dit comfortabeler.

Maar toch kopen sommige onder ons een 200x220 en leggen de 220 in de breedte.  Ze moeten dan in de winkel een 240x200/220 kopen anders past het er niet in. Het probleem is, bij deze aankoop dat er aan beide kanten 10 cm ruimte zit. Dat ligt niet lekker. Het dekbed kan gaan schuiven en het kan of links of rechts 20 cm geen dekbed zitten. Dit is natuurlijk niet comfortabel.  

Wat ook kan gebeuren is dat sommige dekbedovertrekken van 240 breed in de loop der jaren gekrompen naar 220 cm breed, door het wassen of stomen van het dekbed

Er is trouwens ook heel veel verschil van welk merk je een dekbed koopt, want ieder merk heeft zijn eigen uitvoering van maat. Bij sommige zijn de randen waar geen vulling zit smaller of breder.

Het dekbedovertrek Sofiben kan op maat worden gemaakt. U heeft zo altijd een mooi passend dekbedovertrek.  Wat niet naar links of rechts kan schuiven en door de doorlopende rits over 3 zijden stopt u het dekbed gemakkelijk in de hoes en kan het ook niet uit de hoes zakken.

Het is sowieso verstandig om na 10 jaar  een nieuw dekbed te kopen. Hoe weet u nu of u toe bent aan een nieuw dekbedovertrek? Zoals ik al eerder opmerkte door het wassen en stomen wordt het dekbed kleiner. De tijk zal door het wassen en stomen dunner worden, daardoor is de kans dat huismijt meer in uw dekbed kan nestelen.  Er zullen door het vele slapen ook vlekken op uw dekbed komen die door het wassen en stomen niet meer eruit gaan.  Of als u uw dekbed niet meer lekker kan opschudden moet u denken aan een nieuw dekbed.

Wilt u een nieuw dekbed en tegelijkertijd een dekbedovertrek  aanschaffen? Neem dan in overweging om dit bij Sofiben te doen. Zodat u verzekerd bent dat het dekbed mooi in de hoes past.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »