De start van het merk Sofiben - Sofiben, dress your bedroom
Vanaf €50,00 géén verzendkosten, anders €6,75

De start van Sofiben

De start van Sofiben

De start van Sofiben dekbedovertrekken

 

 

 

Het idee van Sofiben dekbedovertrek is ontstaan begin 2012 met een droom. Ik had altijd last van mijn spieren en vond een 240x220 een hele klus om het dekbed netjes in de hoes te krijgen. De spieren zijn in de jaren die volgden trouwens niet veel verbeterd helaas.

Ik had een voorstel, om 2 eenpersoons dekbedovertrekken te nemen. Mijn man was hier geen voorstander van. Hij zei verzin dan iets waardoor het gemakkelijker gaat. Er gaan een aantal weken voorbij en op ochtend werd ik wakker met de droom nog vers in mijn geheugen. Ik vertel het idee aan mijn man. Een dekbedovertrek met een doorlopende rits over 3 zijden. Je legt je dekbedovertrek op bed. Je rits het open. Je klapt het open en legt het dekbed in de hoes en je rits het dicht. Mijn man zegt dat moet al bestaan, dit is zo simpel. Wij hebben een maand het internet afgestruind en niks gevonden.

Ik ben daarna samen met Marianne Brouwer gaan onderzoeken of het plan haalbaar was om een bedrijf mee op te starten

Dat viel nog niet mee, vooral omdat wij een aantal testen wilden uitzetten onder vrienden familie en kennissen om het product door andere te laten testen. En een naam was ook nog niet zo eenvoudig. De naam Sofiben is gekozen door 2 namen aan elkaar te verbinden. Sofie en Bente. Dit zijn wij niet, maar het zijn onze kleinkinderen die net geboren waren, trots als we waren vonden wij dit een mooie naam en nog steeds.

Daarnaast moesten wij stof vinden die voor een dekbedovertrek geschikt was en de juiste maat had. Maar dat was het niet alleen. We moesten ook een Atelier in Nederland vinden die dit product goed zou kunnen maken. Het atelier hadden we wonderwel snel gevonden. Dichtbij bij onze woonplaats Halsteren. De stoffen waren een ander probleem. Maar ook dat werd opgelost.

We waren bij een stoffenhandelaar in Utrecht terecht gekomen die verschillende effen katoenen stoffen had. Maar ik wilde katoensatijn of andere fijn materiaal. Hij gaf ons de tip om in januari naar Frankfurt in Duitsland af te reizen. Naar de Heimtextil beurs. Hier komen alle leveranciers van de wereld, die stoffen weven, verven en klaar maken voor het maken van dekbedovertrekken plus nog veel meer wat met stoffen te maken heeft.

In januari 2013 gingen wij vol verwachting naar Frankfurt naar de Heimtextil. We waren leken op dit gebied en vonden het bere-interessant om hier rond te lopen en de prachtigste stoffen te zien. Sommige leveranciers spraken ons aan en wij vertelden ons verhaal. Toen bleek dat je 10.000 meter stof af moest nemen van 1 kleur. Dan kon bruin niet trekken en we zagen onze droom in rook opgaan.

Na 2 dagen rondgelopen te hebben en met vele standhouders hebben gesproken stonden we bij een kleine stand van een Griekse onderneming. Het waren 2 zussen die het bedrijf hadden overgenomen van hun vader en die door de crisis van 2008 behoorlijk waren geraakt. Ze hoorden ons verhaal aan om een Sofiben dekbedovertrek te maken. Ze vonden dit een goed idee, en geloofde in de formule om een dekbedovertrek te maken met een doorlopende rits over 3 zijden. Ze gaven ons de mogelijkheid om 100 meter van elk kleur of dessin af te nemen, zodat we dan een redelijk assortiment konden laten zien. Zogezegd zo gedaan. Besteld en betaald en thuis afwachten of de stoffen binnen zouden komen.

Ondertussen werd de website voor Sofiben gebouwd en in het voorjaar van 2013 was alles klaar om van start te gaan.

De eerste beurs die we draaiden heette de Webshop Till you drop. We kregen positieve reactie, alleen we hadden alleen maar de effen stoffen bij ons. En de foto’s van de verwachte dessins uit Griekenland.

Gelukkig kwamen de stoffen van Griekenland in April binnen en hadden we de 100% katoensatijn en de speciale weving van de Griekse stoffenhandelaar in ons assortiment. Op de speciale weving hadden ze patent op. En de stof voelde heel goed aan.

De stoffen uit Griekenland werden eerst bij ons thuis afgeleverd en Ik zocht de stof uit waar ik mee wilden beginnen bij het Atelier. Ik laadde alles in de auto en bracht de stoffen weg. Als het klaar was ging ik het ophalen en werd het netjes opgevouwen. Vervolgens in de verpakking met een sticker erop, zodat we wisten welk dessin en welke maat het is

De website liep natuurlijk niet gelijk storm, mensen moeten je eerst vinden, maar vrij snel hadden we 1 of 2 bestellingen per week.

In september gingen we naar de 50plusbeurs in Utrecht. En daar gingen we los. De bezoekers vonden het allemaal zeer interessant en waren het leuke gesprekken met de potentiële kopers. Ook hadden we in die week veel verkopen en dat werden onze ambassadeurs voor het Sofiben dekbedovertrek met doorlopende rits over 3 zijden.

Mijn man en ik zeiden tegen elkaar het zal hard werken worden, maar er zit toekomst in.

Dit was voor nu het verhaal hoe de eerste start van Sofiben is begonnen.

PS De stoffen die we bij familie, vrienden en kennissen hadden uitgezet, hebben wij nooit meer terug gezien. Ik hoorde wel van sommige die het getest had, dat het nu wel erg gemakkelijk was om je dekbed in de hoes te krijgen en daarom een dekbedovertrek kocht met een printje. Ze hadden het testexemplaar aan iemand anders gegeven.

Binnenkort zal ik u meer vertellen over Sofiben Hoe het verder gaat.

Reacties

  1. An Brokx An Brokx

    Wel 'n leuk verhaal. Wens jullie veel succes , maar op de website moeten er wel enkele taalfouten worden uitgehaald .Het verschil tussen "u en uw" is u misschien niet helemaal duidelijk. Doe er uw voordeel mee!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »