Sofiben hoeslaken op maat, gemaakt in 300 TC katoensatijn - Sofiben, dress your bedroom
Vanaf €50,00 géén verzendkosten, anders €6,75

Sofiben hoeslaken op maat, gemaakt in 300 TC katoensatijn

De stoffen worden geweven van 100% katoenen garens in een satijnbinding met een ThreadCount (TC) van 300TC. Een mond vol, maar wat betekent het allemaal.

Weven is een heel oude techniek om textiel te maken. In een weefgetouw worden de draden van onder naar boven gespannen en wordt een draad van links naar rechts of rechts naar links in een bepaalde verbinding doorheen gebracht. Vervolgens wordt de ingevoerde draad tegen de eerder ingevoerde draden aangeschoven. Daar waar de verticale draad d horizontale draad raakt wordt een verbinding genoemd. En van de verbindingen wordt de satijnbinding genoemd. 

De draaddichtheid of ThreadCount (TC) wordt bepaald door het aantal verticale en horizontale draden te tellen in een vierkante Inch (6,45 cm2). Onze stoffen worden gemaakt van enkele garens en tellen minimaal 300 garens per vierkante Inch. 

De draden komen hierdoor heel dicht op elkaar te liggen waardoor een zachte en soepele stof ontstaat. 

Katoen is een natuurproduct en kan tijdens het wassen krimpen. Sofiben laat al haar stoffen voor het verven Sanforiseren.  Door een puur mechanische bewerking met water en stoom, zonder toevoeging van chemische middelen, wordt krimp tijdens het wassen aanzienlijk verminderd. 

Door de kwaliteit van de garens en de behandelingen die de stoffen worden gegeven krijgt u een hoeslaken met een aantal duidelijke plussen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »